Ohjeet vahinkotilanteeseen ja vahinkoilmoitus

Ohjeet vahinkotilanteeseen ja vahinkoilmoitus

Ohjeita vahinkotilanteeseen

Alla yleisiä ohjeita vahingon sattuessa:

Vuotovahingoissa lisävahinkojen estäminen on tärkeää, esim. vedentulon katkaiseminen ja irtovesien kuivaaminen mahdollisuuksien mukaan. Tarvittaessa on hankittava putkimies korjaamaan vuotokohta (rikkoutuneet osat hyvä säilyttää). Vuotovahingot tulisi kartoittaa laajuuden ja tarvittavien toimenpiteiden takia.

Murto- ja ilkivaltavahingoissa tulee tehdä rikosilmoitus poliisille ja vaatia tekijälle rangaistusta. Poliisin laatima tutkintailmoitus tarvitaan vakuutusyhtiötä varten.

Vahingoista tulisi ottaa valokuvat ja pyytää korjauskustannusarviot.

Palovahingoissa vakuutusyhtiöt tarvitsevat pelastuslaitoksen laatiman onnettomuusselosteen, poliisin laatiman tutkintailmoituksen sekä palokartoitusraportin, mistä ilmenee vahingon laajuus ja tarvittavat toimenpiteet.

Laiterikoissa tulisi selvittää alan huoltoliikkeestä, onko laitteen tai koneen korjaaminen mahdollista ja kannattavaa. Vakuutusyhtiölle tulee ilmoittaa laitteen merkki, malli ja ikätieto.

Voit ilmoittaa vahingosta täyttämällä vahinkoilmoituksen, lähettämällä sähköpostia vahingot@tmvv.fi tai soittamalla numeroon 010 508 7180 (ma-pe 8-16)

Vahinkoilmoitus

Mikäli haluat ilmoittaa vahingosta, ilmoitathan seuraavat asiat lisätiedoissa:

  • Mitä on tapahtunut (esim. tulipalo)
  • Mikä oli vahingon syy?
  • Vahinkopäivä ja havaitsemispäivä